PEPA 24 tip TENStem eco basic

Električni stimulator za stimulacijo živcev – dvokanalni
za simptomatsko terapijo pri lajšanju bolečin različnega vzroka – TENS
z možnostjo mišične stimulacije

 • izdelek je namenjen uporabi v domačem okolju
 • proizvajalec: schwa-medico GmbH
 • dva ločena kanala
 • 12 vnaprej pripravljenih programov
 • 4 nastavljivi programi
 • 4 načini delovanja TENS: konvencionalni, burst, modulirani, s povišano frekvenco
 • izvajanje mišične stimulacije
 • vgrajen timer
 • zaklepanje posameznega kanala
 • visoka stopnja varne uporabe
 • baterijsko napajanje

PEPA 24 / TENStem eco basic je živčnomišični stimulator posebej prilagojen za lajšanje bolečin različnega vzroka, katere sicer zdravimo simptomatsko. Baterijsko napajan aparat na nežen način, brez zdravil, omogoča nadzor največkrat dolgotrajnih trdovratnih bolečin. Lahko se uporablja tudi kot dodatno zdravljenje pri odpravljanju postoperativnih bolečin.

Ta aparat je sodoben digitalni dvokanalni stimulator, ki omogoča sočasno priključitev in delovanje dveh parov elektrod (4 elektrode). Električni dražljaji se prek elektrod prenašajo na kožo in spremenijo občutek za bolečino. Lajšanje bolečine je omogočeno z več različnimi načini delovanja:
1. Konvencionalni
2. Modulacijski
3. Burst
4. Zvišana frekvenca impulzov

PEPA 24 / TENStem eco basic vsebuje 12 vnaprej pripravljenih programov za lajšanje bolečin in za stimulacijo mišic – njihovo krepitev. Parametri zbrani v posameznih programih omogočajo preprosto uporabo aparata. Na velikem LCD zaslonu so pregledno izpisani najpomembnejši parametri električne stimulacije. Vsak trenutek je tudi možno odčitati čas do izteka terapije. Aparat nudi tudi možnost zaklepanja izbranega programa, s tem pa poenostavimo uporabo do največje možne mere, saj je na voljo le izbrani program - bolnik nastavlja le ustrezno jakost stimulacije. Z dodatnimi tremi nastavljivimi programi, lahko nastavimo parametre po zahtevah uporabnika.

V kompletu za aplikacijo so poleg stimulatorja še kabli za samolepilne elektrode in dva para samolepilnih elektrod ter baterije za napajanje. Z ustrezno obliko in velikostjo elektrod se lahko optimalno prilagodi bolnikovi potrebi in doseže učinkovito stimulacijo.

Tehnične lastnosti in možnosti:

4 programi z nastavljivimi parametri
dva ločena kanala
prikaz parametrov na LCD zaslonu
prikaz odštevanja časa do konca terapije
parametri električne stimulacije:
oblika impulzov: asimetrični, nabojsko uravnoteženi,
brez enosmerne komponente
jakost: 0-60 mA
frekvenca: 2 – 120 Hz
širina impulzov: 0,05 – 0,30 ms
napajanje: 4x 1,5V baterija , velikost AAA
Umax 60 V na bremenu 1000 Ω /na izhodu posameznega kanala/


Površinska protibolečinska terapija predstavlja simptomatsko lajšanje bolečine in zato nikakor ne gre zanemarjati zdravljenja vzroka bolečine vedno, kadar je to potrebno in izvedljivo. Indikacije za uporabo TENS postavlja praviloma zdravnik, predvsem zato, da ne prezremo kakšne resnejše bolezni, ki zahteva takoj v začetku drugačno ukrepanje.


Pridržujemo si pravico tehničnih sprememb.

Za dodatne informacije stopite v stik z nami.

Cena izdelka.

Primerjalna preglednica električnih stimulatorjev podjetja schwa-medico GmbH za živčno in mišično stimulacijo (za povezavo kliknite na "Click to read"):
 
Več iz te kategorije: « PEPA 2 tip ECO 2