PeroBravo

Enokanalni električni terapevtski aparat
za diagnosticiranje in izvajanje direktne električne stimulacije pri denervirani muskulaturi in za izvajanje funkcionalne električne stimulacije

  • izdelek je namenjen uporabi v kliničnem in domačem okolju
  • proizvajalec: Mtr+
  • stimulacija paretičnih mišic ter programi za FES, MES in TENS
  • diagnostični program za izdelavo krivulje I/t
  • 11 prednastavljenih terapevtskih programov z različnimi oblikami impulzov z možnostjo prilagajanja oblik (posamični trikotni ali trapezoidni, bifazni ali monofazni impulzi)
  • 5 uporabniško nastavljivih programov v eni ali več fazah; posamezni impulzi ali vlaki impulzov
  • 3 prednastavljeni proigrami za vadbo hoje
  • sinhronizacijsko stikalo za stopalo za vadbo hoje
  • samodejno ali ročno sprožanje impulzov
  • shranjevanje statističnih podatkov o terapijah

 PeroBravo – enokanalni električni terapevtski stimulatorza diagnosticiranje in izvajanje direktne električne stimulacije pri denervirani muskulaturi in za izvajanje funkcionalne električne stimulacije.

Stimulacija paretičnih mišic

Pri pacientih s parezo pride do motenj oz. okvar živcev, ki so odgovorni za aktiviranje mišic ali mišičnih skupin. Hoteno krčenje mišic ni več mogoče, zato mišica postane inaktivna. Posledično se zmanjšuje število aktivnih mišičnih vlaken in v nekaj tednih se mišična masa zmanjša (atrofija).

Prvo fazo terapevtskega obravnavanja te težave običajno predstavljajo dolgi trikotni ali trapezoidni posamični impulzi, saj se paretične mišice ne odzivajo na običajne kratke pravokotne impulze, ki se jih uporablja pri običajni mišični stimulaciji. Za vzbujanje odziva paretične mišice skrbi dolžina naklona impulza, ki hkrati zmanjšuje krčenje zdravih mišic okoli mesta obravnavanja. S ponavljajočo uporabo posamičnih impulzov preprečimo ali zamejimo atrofiranje mišic v fazi regeneracije živca.

FES

Ena najpogostejša oblik pareze je paraliza peronealnega živca in dorzifleksija stopala. Če ali ko se mišica odziva na pravokotne impulze, lahko pričnemo z drugo fazo terapije z običajno mišično vadbo z vlaki kratkih bifaznih pravokotnih impulzov z določeno frekvenco in izmenjavami delovanja/mirovanja – funkcionalna električna stimulacija (FES). Na tej stopnji lahko pričnemo tudi z vadbo hoje. Slednjo izvajamo s pomočjo stikala za stopalo, ki sproža tok med zamahom stopala med korakom. Možnost nastavljanja zamika začetka stimulacije omogoča izvajanje stimulacije sinhrono s hojo.


TEHNIČNE LASTNOSTI:
Izhodni tok                    0 mA do 60 mA
Napajanje                     4 x 1,5V baterije (polnljive NiMH)

Posamični impulzi:

monofazni trikotni ali trapezoidni s stalno menjajočo se polariteto
širina impulza                1 ms do 1000 ms

Vlaki impulzov:
bifazni simetrični pravokotni ali monofazni pozitivni pravokotni
frekvenca                     1 Hz do 120 Hz
širina impulza                50 μs do 35 ms (pozitivni del)
zamik (vadba hoje)        0 ms do 1000 msZa dodatne informacije stopite v stik z nami.

Pridržujemo si pravico tehničnih sprememb.